Sunday, November 21

Lawak untuk di Fikirkan~

Dengan Nama ALLAH yg Maha Pemurah lagi
Maha Pengasih...
  
  
Bayangkan benda ini berlaku pada anda..... Suatu 
hari pada masa Sembahyang jumaat yang di hadiri oleh lebih
kurang 1,000 jemaah...tiba-tiba masuk dua orang lelaki yang menutupi
seluruh tubuhnyer dgn pakaian hitam.. tak nampak apa cuma dua biji
mata and membawa mesin gun... lalu salah seorang lelaki tu bertempik " 
"Sesiapa yang sanggup MATI kerana ALLAH sila berdiri di tempat kamu" 
Selepas mendengar amaran lelaki itu maka segeralah bertempiaran lari para
jemaah itu utk menyelamatkan diri.... daripada jumlah yang 1,000 tadi tu
hanya tinggal lebih kurang 20 orang sahaja yang masih berdiri di tempat 
masing-masing termasuk Pak Iman tu... Lelaki yang bertempik tadi segera
membuka tutup mukanya lalu melihat ke arah Pak Imam sambil berkata: "Ok 
Pak Iman, saya dah halau SEMUA yang hipokrit, sekarang bolehlah Pak 
Iman mulakan sembahyang Jumaat".... Lalu kedua lelaki tersebut berpaling
dan meninggalkan jemaah.... Macammana.. adakah anda rasa lawak
dgn cerita di atas. selain terhibur anda fikirlahlah. .. 
  
  
" Lawak  kan , dari 1,000 org yg mengaku dia
Islam hanya 20 yg betul-betul beriman... "
  
  
" Lawakkan berapa banyak manusia yang mudah 
lupakanALLAH bila menghadapi bahaya... kedua lelaki hanya 
membawa mesin-gun.. dia tak kata pun nak bunuh.. tapi generasi skrang.. amat lemah..
baru kena ugut terus lari lintang pukang.. lupa yg dia tak sembahyang jumaat lagi..."
  
  
"Lawak, ada juga yang agamanya cuma seminggu sahaja.. tu pun bila time
sembahyang jumaat.. tunjuk muka kat org kampung.. ada tu lagi dashyat
setahun 2 kali aje.. bile time sembahyang raya..."   
  
"Lawakkan, ramai orang percaya kepada gosip dan apa yang di tulis
oleh  surat khabar daripada apa yang tercatit di salam  al Quran"
  
  
"Lawak  kan , berapa ramai yg percaya dunia hanya sementara, akhirat 
adalah tempat yang kekal, tapi berlumba-lumba mengejar dunia"
  
  
"Lawak, kita boleh bersembang dgn boyfriend atau girlfriend
berejam-rejam tapi nak berdoa kepada ALLAh alahai.. tak cukup 
masa..  
  
Dan lebih lawak lagi, bila kita boleh post banyak
thread atau email yang berunsur lawak jenaka dan lucah kesemua 
tempat tapi merasa berat nak berkongsi dan nak hantar artikel2 
yang berunsur agama   
  
Lawak kan ???/ Kenapa gelak tue  kan realiti.. tapi
yg paling lawak sekali.. berapa orang yang lepas baca benda ni 
akan sampaikan kat orang lain... 

wallaullam...
http://halaqah.net...

No comments:

Followers